praktijk voor onderzoek en behandeling bij opvoedingsvragen en gedragsproblemen

familie opstellingen

onderzoek

vanaf 2022 zal vanuit de praktijk geen diagnostisch onderzoek meer ingezet worden

Individuele behandeling

Nieuw aanbod Praktijk Vuurvlinder

Mijn naam is Monique van Duijl- van de Graaf. Ik heb 12 jaar de Praktijk Vuurvlinder aan huis vormgegeven waarin ik aan vele kinderen en ouders en jong volwassenen behandeling en onderzoek heb aangeboden, naast een baan als orthopedagoog in verschillende instanties. Ik heb dit jaar besloten niet langer het contract met de gemeente Den Bosch te continueren.

De tijd is nu gekomen om de praktijk aan huis om te bouwen tot een praktijk waar adolescenten en jong volwassenen voor behandeling van traumaklachten en depressiviteit en stemmingswisselingen kunnen aanmelden. De vorm waarin ik werk, zal zich gaan richten op individuele opstellingen en wandelcoaching. Ook zullen er groepsopstellingen aangeboden gaan worden. Hiervan zal ik melding maken op mijn website waartoe ingeschreven kan worden. Ik wil nauw gaan samen werken met andere therapeuten die gespecialiseerd zijn in opstellingen en traumaverwerking. Veelal heb ik gemerkt dat problemen nauw samenhangen met wat zich in het gezin en de familie voor heeft gedaan. Dit erkennen en hiervan loskomen, is vaak een manier om patronen te doorbreken. (lees de paragraaf over familieopstellingen) 

Ik heb in 2019 de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist afgerond en ben BIG geregistreerd en daarnaast heb ik de opleiding tot familieopsteller afgerond. Een sjamanistische visie hang ik hierbij aan. Een persoonlijke benadering en professioneel verantwoord handelen, waarbij vanuit meerdere invalshoeken naar problemen gekeken wordt, vind ik van groot belang. Vanuit mijn persoonlijke visie streef ik integratie na van wetenschappelijke inzichten met alternatieve geneeswijzen. (zie familieopstellingen en medicijnwiel)
Daarbij zijn een luisterend oor, oog hebben voor wat een persoon bezig houdt en aansluiten bij mogelijkheden en krachten mijns inziens belangrijke voorwaarden voor een goede hulpverlening!

 

Binnenkort meer info !